Succesvol 53ste Koekstadtoernooi

De felbegeerde wisseltrofeeën van het 53ste Koekstadtoernooi werden zondag een prooi voor Nadia Sproates (BC Flits) en Melle Conradie (BV Gaasperdam). Zij wonnen de enkelspelen in categorie 4. In andere onderdelen vielen ook diverse IJsselstad-spelers in de prijzen.

De club en de toernooicommissie kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Koekstadtoernooi. Na drie jaar noodgedwongen te hebben overgeslagen, wisten badmintonners vanuit het hele land de weg naar sporthal De Kroon weer feilloos te vinden. Het speelschema zat traditioneel vol, in de hal en de kantine was het hartstikke gezellig en op de baan werden spannende en sportieve wedstrijden uitgevochten. 

Te midden van de grote concurrentie wist IJsselstad zelf ook een aantal ereplaatsen te veroveren. In de vrouwendubbel 8 zegevierden Lilian en Esther. Voor Esther was er bovendien een tweede plaats in de gemengd dubbel 8, samen met Daniël. In de mannendubbel 8 ging de tweede plaats naar Jeroen Overman, die samenspeelde met oud-IJsselstatter Eric Olij (nu SVS Badminton).

In categorie 6 was er helaas geen IJsselstad-inbreng in de finales, maar in de mannendubbel 4 stonden daarentegen maar liefst drie thuisspelers in de eindstrijd. Erwin en Wouter namen het op tegen Mozes en Marco Holtrop (van GSBC Amor). In die finale trokken Mozes en Marco aan het langste eind.

Alle uitslagen en winnaars vind je op de toernooipagina op toernooi.nl. Met dank aan toernooisponsors Rotovia Deventer en Postma Makelaars, en natuurlijk alle vrijwilligers die het Koekstadtoernooi mogelijk hebben gemaakt!