JEUGD

Wie op jonge leeftijd goed leert badmintonnen heeft daar zijn hele leven plezier van. De basisvaardigheden van het spel zijn snel te leren, waarna iedereen via training, begeleiding, oefenen en vooral veel spelen het eigen spelpeil kan verbeteren. Iedereen, van jong tot oud, kan op eigen niveau de sport beoefenen.

BADMINTON = veel meer dan het naar-elkaar-overslaan van de shuttle op zonnige windstille dag op de camping. Het is een leuke sport waarbij je veel moet bewegen. Je wordt er lekker moe van!
BADMINTON = vooral een sociale sport. Je speelt het immers niet alleen. Je leert omgaan met winst en verlies en je in te zetten voor een verder gelegen doel: nóg beter worden. In de mix en het dubbelspel moet je rekening houden met je medespeler, je moet samenwerken en elkaar ondersteunen.
BADMINTON = geen contactsport, zodat het aantal blessures zeer beperkt is. Bovendien word je er behoorlijk fit van, je krijgt een beregoede conditie.
BADMINTON = de snelste racketsport ter wereld. Zeer ervaren spelers slaan de shuttle met een snelheid van meer dan 400 km per uur. Maar goed dat we een racket hebben… kun je die snel voor je hoofd houden.

SPELEN EN TRAINEN
BC IJsselstad biedt de junioren in jeugdgroepen gerichte training en begeleiding. Ook doen wij mee aan de regionale jeugdcompetitie, zodat iedereen zich na enige tijd kan meten met leeftijdgenoten van andere verenigingen. De trainer Somrak Doornebosch wordt begeleid door gediplomeerde jeugdbegeleiders. Er is aandacht voor alle aspecten van het badmintonspel: techniek, conditie en tactiek. Daarnaast is er veel ruimte om wedstrijdjes te spelen. De spelers uit de competitieteams leren tijdens de training ook om goed samen te spelen.
Foto’s jeugdtraining

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Kom snel eens kijken op onze vaste speelavond, iedere dinsdag van 19:00 tot 20:10 uur in sporthal De Kroon. Je bent van harte welkom om vrijblijvend een paar keer mee te spelen. Een racket hebben wij voor je. Aan het begin van de training kun je je in de sporthal melden bij de jeugdtrainer of de jeugdbegeleiders. Besluit je daarna lid te worden, dan kun je onder aanmelden het inschrijfformulier downloaden en de hoogte van de jaarlijkse contributie zien.

TRAINING
Elke dinsdagavond van 19:00-20:10 uur.
Elke donderdagavond (extra contributiebijdrage) van 18:30-19:30 uur.

SPEELDATA
Tijdens feestdagen en schoolvakanties is er geen jeugdtraining, zie hiervoor onze agenda.

COMPETITIE
Competitie spelen zorgt voor nóg grotere verbondenheid omdat de teamleden met elkaar wedstrijden spelen tegen gelijkwaardige tegenstanders. Deelnemen aan de competitie is uitdagend en vaak heel spannend. Het is vooral leuk om sportief bezig te zijn en te proberen de tegenstander op sportieve wijze te weerstaan en wie weet… de wedstrijd te winnen.
Thuiswedstrijden zijn altijd op een zaterdag van 9.30-13.00 uur, ook in sporthal De Kroon.
Link naar competitie en jeugdteams.

TOERNOOIEN
Aan het eind van elk seizoen zijn de clubkampioenschappen. Voor de jeugd worden regelmatig gezelligheidstoernooitjes en andere activiteiten georganiseerd. Inschrijving hiervoor is vrijwillig.

LAATSTE NIEUWS
Het laatste nieuws betreffende wijzigingen speeldata, aankondigingen toernooien en leuke activiteiten of kijk op jeugdnieuws op onze website.