IJsselstad ronde verder in bekertoernooi

Team 1 heeft zich donderdagavond in De Kroon geplaatst voor de derde ronde van de VANDEKOLK Hypotheken Cup, het nationale bekertoernooi. Derdedivisionist Smashing 5 werd met 3-2 verslagen.

In de competitie stonden IJsselstad 1 en Smashing 5 ook al twee keer tegenover elkaar. In Deventer ging toen de winst naar het team uit Wijchen (3-5), waarna IJsselstad in de uitwedstrijd revanche nam met een 6-2 overwinning.

In het bekertoernooi gaan de wedstrijden over vijf partijen, van elke spelsoort één. Donderdagavond won IJsselstad de mannendubbel, de mannenenkel en de gemengd dubbel. De vrouwendubbel en de vrouwenenkel waren een prooi voor Smashing. Eindstand: 3-2 in het voordeel van de Deventenaren. Daarmee mag team 1 (Leonie, Marlieke, Mozes, Paul, Tim) zich opmaken voor een nieuwe bekerwedstrijd, in de derde ronde.

De beker wordt gespeeld in knock-outronden. Komende week wordt middels loting bekend wie de volgende tegenstander wordt voor IJsselstad, en of het een thuis- of uitwedstrijd wordt. In ronde 3 stromen ook teams uit de tweede divisie in (en in de ronde daarna doen ook de eerste- en eredivisieploegen mee). De wedstrijd tegen Smashing was voor IJsselstad de eerste bekerontmoeting; in de eerste ronde deden alleen teams uit de vijfde en vierde divisie mee.