Team 3 plaatst zich voor finaleronde NK

Team 3 heeft zich overtuigend gekwalificeerd voor het finaleweekend van het Nederlands Kampioenschap Competitieteams. Bing, Jonike, Marleen, Kees, Niek en Wesley wonnen zaterdag in Alphen aan den Rijn in de voorronde hun drie wedstrijden tegen andere kampioenen uit de zevende divisie.

Op het NK Competitieteams strijden de kampioenen uit elke divisie met elkaar om de titel nationaal kampioen. Per ontmoeting worden vijf wedstrijden gespeeld: 1 mix, 1 mannenenkel, 1 vrouwenenkel, 1 mannendubbel en 1 vrouwendubbel. Afgelopen weekend vonden de voorrondes plaats, voor IJsselstad in Alphen aan den Rijn; komend weekend spelen de winnaars in Wijk bij Duurstede in de finalepoule.

Voorronde tegen SV Kats, Heerder BC en BC Alblasserdam

IJsselstad 3 nam het zaterdag als kampioen in de zevende divisie eerst op tegen SV Kats 1 uit Kats (Zeeland). Niek en Marleen wonnen allebei hun enkelspel in twee games. In de mannendubbel aan de zijde van Kees sloeg Niek ook het beslissende derde punt binnen. De mix en vrouwendubbel waren een prooi voor SV Kats. Eindstand 3-2.

In de tweede wedstrijd, tegen Heerder BC 3 ging alleen de vrouwendubbel verloren. Team 3 won die ontmoeting  met 4-1. 

De derde tegenstander voor IJsselstad was het derde team van BC Alblasserdam. Wesley pakte hier twee punten: de mix met Bing plus de mannenenkel. Daarna ging de vrouwenenkel verloren, maar Kees en Niek pakten opnieuw het derde en winnende punt. Dat daarna de vrouwendubbel weer naar Alblasserdam ging, maakte voor de winst in de voorronde al niet meer uit.

Finaleweekend 25/26 juni

Volgende week treft team 3 in Wijk bij Duurstede de drie andere voorrondewinnaars. IJsselstad neemt het op zaterdag 25 juni op tegen BC Orbiton 1 uit Leidschendam-Voorburg en tegen BVC ’74 2 uit Cuijk. Op zondag 26 juni wacht dan nog de ontmoeting met BC Drop Shot 10 uit Den Haag. 

Team 4 loopt finale net mis

Ook IJsselstad 4 speelde afgelopen weekend in Alphen aan den Rijn twee voorrondewedstrijden in de strijd om de nationale titel. De kampioen uit de achtste divisie won met 3-2 van BC Lochem. Daniël en Esther wonnen de mix, Jos de mannenenkel en samen met Daniël ook de mannendubbel.

In de tweede wedstrijd sloegen Daniël en Jos opnieuw toe in de mannendubbel. Daniël won bovendien de single. De drie andere partijen leverden winst op voor tegenstander BC Randstad 5 uit Rijswijk. Daarmee eindigden Lochem, Randstad en IJsselstad alle drie met 5 punten uit twee wedstrijden. IJsselstad bleek uiteindelijk de ongelukkigste. Het gamesaldo van team 4 was net niet goed genoeg voor plaatsing voor de finaleronde.