Primeur: AirBadminton-toernooi BC IJsselstad

Op zaterdag 29 juni staat er iets moois te gebeuren. BC IJsselstad organiseert dan voor het eerst een AirBadminton-toernooi! Een zomerse outdoor variant van badminton die perfect past bij de zonnige beachsportvibe.

Waarom AirBadminton? Deze snelle racketsport leent zich perfect om gespeeld te worden in de zomer. Doordat het gespeeld wordt met een speciale shuttle, die minder beïnvloed wordt door de wind, is het makkelijker om buiten te spelen. AirBadminton speel je op zand, wat de ervaring alleen maar leuker maakt. Vergeet niet om je racket iets minder strak te bespannen dan normaal (8 à 9 kg), dat zorgt voor een betere shuttlecontrole en minder kapotte snaren.

We nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan ons allereerste AirBadminton-toernooi op zaterdag 29 juni. Het event zal plaatsvinden op het zandveld van ABS Bathmen, naast sportcomplex ‘de Uutvlog’. Het adres: Pr. Margrietlaan 18, 7437 VD Bathmen.

We gaan de strijd aan in teams van drie (triples), verdeeld over drie verschillende niveaus:

  • Categorie 1: 4e divisie en hoger in regulier badminton
  • Categorie 2: 5e divisie en lager in regulier badminton
  • Categorie 3: recreatieve badmintonners en sportliefhebbers die nog niet eerder hebben gebadmintond.

Dus of je nu een doorgewinterde speler bent of net begint, iedereen is welkom om mee te doen! Het inschrijfgeld bedraagt 15,- euro per team.

Heb je interesse om deel te nemen? Schrijf je dan snel in via onderstaande link: Inschrijfformulier AirBadminton toernooi. Informatie over het toernooi vind je op badminton Nederland en is via deze link bereikbaar. Voor meer info over AirBadminton: neem een kijkje op www.airbadminton.nl.