Team 2 trekt stijgende lijn door in Almelo

Op zondagochtend 27 september in plaats van een dagje rustig aan doen vroeg op en in de auto voor de tweede uitwedstrijd van het seizoen. En ach, als we dan toch de wedstrijd gaan winnen (Spoiler, sorry!) dan kunnen we er ook wel een wedstrijdverslag van schrijven. Deze uitwedstrijd moesten we spelen om 10 uur in Almelo, en ja, na wat discussies kenden we de sporthal toch wel.

De tegenstander had deze competitie nog geen wedstrijd gespeeld en daar konden we dus vrij weinig in voorbereiden. Gelukkig kenden we wat namen en konden we het zodoende ook nog een beetje tactisch indelen. Aangezien we een half uur te vroeg waren konden we rond 10 uur beginnen, we hadden tijd zat gehad om warm te lopen namelijk. Beginnen met de dubbels. De damesdubbel van Marlieke en geurstokje Judith (want ja, als je nieuwe grip een tijd lang in de la bij andere zepen heeft gelegen dan ruik je dit wel) ging helaas verloren in 2 sets. Nadat we in de eerste set er niet lekker in zaten kwamen we aan het begin van de tweede set goed mee, maar verloren op het einde helaas alsnog. De herendubbel van Erwin en Daan daarentegen was wel een prooi voor ons. Zonder het ons veel te moeilijk te maken konden we deze in 2 sets binnenslepen. 1-1 na het dubbelspel.

Dan beginnen de enkels. De eerste dame van de tegenpartij was dusdanig sterk dat we onze eigen dames omwisselden. Dit betekende dat Bente eerste dame ging spelen en Marlieke tweede. Ondanks dat de dame heel sterk was wist Bente toch netjes haar punten te maken. De wedstrijd ging uiteindelijk wel naar de tegenpartij. De eerste herenenkel werd gespeeld door Daan. Door een aantal fouten van de tegenstander bleef de controle hier mooi bij ons en konden we deze wedstrijd in twee sets winnen. De tweede damesenkel was van Marlieke. Ondanks een ietwat zenuwachtig begin wist ze zich in de tweede helft van de eerste set en de tweede set goed te herpakken en de wedstrijd naar haar toe te trekken. Erwin deed dit op zijn beurt in de tweede herenenkel ook. Dit was echt een wedstrijd met veel tempowisselingen en daardoor heel belangrijk om geconcentreerd te blijven spelen. Dit lukte met als gevolg dat we na de enkels met 2-4 voor stonden. Nadat we dit afgelopen week ook hadden als tussenstand wisten we dat we het nu moesten gaan doen in de mixes om de wedstrijd naar ons toe te trekken.

De eerste mix van Daan en Judith werd aan het eind van de eerste set nog onnodig spannend gemaakt door een voorsprong van 4 punten weg te geven en 20-18 achter te komen. Door een paar goed geplaatste shuttles konden we deze set toch nog met 22-24 naar ons toe trekken. De tweede set werd meteen een kleine voorsprong gepakt en deze lieten we niet meer los. De tweede mix van Erwin en Bente begon met een grote voorsprong voor Erwin en Bente. In de loop van de eerste set vond de tegenstander echter een antwoord op het spel waardoor zij toch de eerste set pakten. Het was moeilijk om in de mix te spelen tegen een koppel dat in de mix het dubbelspel speelt, hier waren weinig zwakke plekken in te ontdekken. Des te knapper was het dat Erwin en Bente wel terug wisten te komen en de tweede set konden winnen om zo een derde set af te dwingen. Na wat tactisch overleg aan beide kanten ging de derde set van start. Het verschil hierin was net te groot, waardoor we constant een paar punten achter stonden en uiteindelijk de set met 21-17 verloren.

Ondanks het laatste verlies in de tweede mix waren we toch blij en opgelucht dat we de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen hadden. Tot nu toe lijkt de stijgende lijn erin te zitten en proberen we dit vol te houden.

Daan Eshuis

Psssst, heb je ook zo’n leuk wedstrijdverslag? Mail het naar webbeheer@bcijsselstad.nl!