Team strijdt om nationale titel

Team 2 van BC IJsselstad komt in het weekend van 24 en 25 juni op het Nederlands Kampioenschap voor regioteams uit tegen BC Bavel uit Breda en BC Iduna uit Utrecht. Als gewonnen wordt volgen kruisfinales tegen ploegen uit Assen, Leiden of Venray. Het NK vindt voor de Deventenaren dichtbij plaats: in de Hanzehal in Zutphen. 

Het tweede team van IJsselstad werd afgelopen seizoen ongeslagen kampioen in zijn hoofdklassepoule. Doordat ze in april ook de kampioen van de andere hoofdklasse in regio oost versloegen, plaatste team 2 zich voor het nationaal kampioenschap voor regioteams. Hier treffen de Deventer badmintonners de hoofdklassekampioenen van de andere regio’s binnen Badminton Nederland.

Op zaterdag 24 juni speelt BC IJsselstad twee wedstrijden die elk uit vijf partijen zullen bestaan: een mannenenkel, een vrouwenenkel, een mannendubbel, een vrouwendubbel en een gemengd dubbel. Om 16:00 uur treffen de Deventenaren BC Bavel uit Breda, om 20:00 uur volgt de wedstrijd tegen BC Iduna uit Utrecht. In de andere poule zitten BC Assen, BC Veglo (Leiden) en BC Venray.

Op zondag 25 juni spelen de nummers 1 van de beide poules tegen de nummer 2 uit de andere poule. De winnaars van die kruisfinales maken ’s middags in de finale uit welk team zich een jaar lang nationaal kampioen mag noemen. In team 2 zitten Cecilla Hutten, Amy Nguyen, Laura Tijkorte, Somrak Doornebosch en Maurice Frijns.