IJsselstad kijkt terug op succesvol 50ste Koekstadtoernooi

Na in totaal 144 wedstrijden, waarvan veel spannende partijen, kan de toernooicommissie terugkijken op een geslaagd Koekstadtoernooi. Voor alle 110 spelers was er een zelfgebakken cupcake ter ere van het 50-jarig bestaan, voor de vroeg uitgeschakelden was er een Deventer koek als troostprijs en velen konden met een leuke verrassing naar huis uit de verloting.

Titels

En dan waren er natuurlijk ook nog de sportieve resultaten op de baan. Onze eigen Somrak onttroonde titelverdediger Mark Geerlink (BC Flits) in de mannenenkel 4. Somraks naam wordt toegevoegd aan de erelijst met winnaars op de wisselbeker. Een nieuwe winnaar kwam er niet bij de vrouwenenkel 4. Voor de vijfde keer op rij won Birgit Rotman van BC Flits uit Wierden.

Er waren meer Deventer prijzen. Mozes en Paul wonnen de mannendubbel 4. Paul werd ook tweede in de gemengd dubbel 4, met zijn zus Nicole (van BV Houten). In de vrouwendubbel 9 waren zelfs alle prijzen voor IJsselstad. Esther en Ellen wonnen de poule, Wies en Bo eindigden als tweede. Esther pakte ook nog de titel in de gemengd dubbel 9, aan de zijde van Tom van Beek van BC Lochem.

50+

Nieuw dit jaar was de 50+-categorie, uiteraard vanwege de jubileumeditie. Een groot succes, ook vanwege het reüniekarakter van deze onderdelen. In de vrouwendubbel zegevierden oud-leden Carla Tieks en Saskia Bijen. Tweede werden Mirjam en Angela. Mirjam ging samen met Marco aan de haal met de titel in de gemengd dubbel. Koen en Ilona legden beslag op het zilver. In de mannendubbel was er een tweede plaats voor oud-IJsselstad-trainer Martie van Dijk.

Handdoeken en sportshirts

Voor de winnaars waren er volgens traditie prachtig geborduurde sporthanddoeken – dit jaar een maatje groter om het lustrum te vieren – en sportshirts van sponsor Sportswear4You.

Foto’s

Alle uitslagen vind je op toernooi.nl en bekijk vooral ook de prachtige foto’s die Olaf de hele dag door heeft gemaakt. Tag je teamgenoten, tegenstanders en ander spelers die je (her)kent. Hoe meer mensen de foto’s in hun timeline te zien krijgen, hoe mooier. Lees ten slotte ook wat De Stentor en de Deventer Post over het Koekstadtoernooi schreven.

De toernooicommissie kan samen met de vrijwilligers die vooraf en op de dag zelf hebben geholpen met trots terugkijken op een succesvol 50ste Koekstadtoernooi. Op naar nummer 51 in 2019!