Jeugd 2 wint badmintontitel regio Oost

Jeugdteam 2 van IJsselstad heeft zich gekroond tot kampioen van regio Oost. In de leeftijdsgroep tot 16 jaar waren de Deventer tieners eerder dit jaar al de beste in de competitie. Afgelopen zondag versloegen ze ook de kampioenen van andere poules uit Oost-Nederland. In juni mag de IJsselstad-jeugd zich op de Nederlandse Kampioenschappen meten met de kampioenen uit andere regio’s.

Het team met Bente Feenstra, Suze Lambeek, Stefan Frijns en Joep Imming werd begin februari kampioen in de reguliere competitie. Afgelopen zondag mochten de jeugdige Deventenaren het in Hengelo opnemen tegen de kampioenen uit andere poules. In de groepsfase versloeg IJsselstad in twee spannende wedstrijden de jeugd van BC Twenthe ’67 en Elo United. Beide duels werden met het kleinst mogelijke verschil gewonnen: 3-2.

In de finale liet IJsselstad er geen gras over groeien. De Deventer badmintonners waren met 5-0 te sterk voor de jeugd van HV Bravo. Het leverde IJsselstad niet alleen de regiotitel op, de club plaatste zich bovendien voor de Nederlandse Kampioenschappen die in juni worden gespeeld in Zutphen. Daar strijden de vier jongelingen gedurende twee dagen met de kampioenen uit andere regio’s om de nationale titel.

Gefeliciteerd!