Coronaprotocol thuiswedstrijden IJsselstad

Dit coronaprotocol geldt tijdens competitiewedstrijden van BC IJsselstad in sporthal De Kroon in Deventer en kan als de coronasituatie verandert gedurende het seizoen aangepast worden. 

Houd je aan de basisregels van het RIVM:
– Blijf thuis bij klachten
– Houd buiten de baan 1,5 meter afstand
– Ontsmet je handen bij aankomst in de hal

Toegang tot sporthal De Kroon en looproute:
Houd je bij verplaatsingen in de Kroon aan de aangegeven looproutes.

Ontvangst bezoekende teams:
De thuisspelende teams zorgen voor ontvangst van bezoekende teams en geven de bezoekers instructie over de coronamaatregelen in de Kroon. Op het moment dat spelers niet spelen, kunnen zij plaatsnemen op de banken naast de banen of op de tribunes boven. Houd hierbij 1,5 meter afstand.

Kleedkamers:
Gebruik de kleedkamers zo min mogelijk. Kom al zoveel mogelijk in sportkleding. Douche indien mogelijk thuis. Er mogen maximaal 8 mensen tegelijk in de kleedkamer zijn, maximaal 4 mensen tegelijk in de doucheruimte. Uitspelers hebben bij het douchen voorrang op thuisspelers.

Kantine:
Update 28/09: De sportkantine is dicht. De kantine is open. Er is echter niet genoeg ruimte voor alle teams om tegelijkertijd te kunnen nazitten. Of nazitten kan, wordt ter plekke in samenspraak met de barman/-vrouw beoordeeld.
Indien je gebruik maakt van de kantine dien je je aldaar te registreren.

Supporters/begeleiders/toeschouwers:
Update 28/09: De komende drie weken is geen publiek toegestaan bij sportwedstrijden. Kom zoveel mogelijk met alleen de spelers van het team. Supporters/begeleiders/toeschouwers nemen plaats op de tribune boven de hal en blijven op 1,5 meter afstand van elkaar.

Bij jeugdteams kan er 1 begeleider van het thuisteam en 1 begeleider van het uitteam in de hal komen.

Registratie:
Elk bezoekend team laat bij het thuisteam een telefoonnummer achter dat gebruikt kan worden in geval van een bron- en contactonderzoek.

laatste update: 28 september 2020