Aangepast badmintonnen bij BC IJsselstad

Uit Deventer Post: Badminton Club IJsselstad uit Deventer heeft zijn aanbod uitgebreid met aangepast badminton. Vanaf februari 2017 kan iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking er terecht om lekker anderhalf uur te sporten. Ook met een rolstoel, blade of beenprothese, ben je van harte welkom.

BC IJsselstad heeft naast een jeugd- afdeling en seniorenafdeling nu dus ook een groep voor aangepast badminton. Op donderdag van 18:30 tot 20:00 uur is er een speciaal spel- en trainingsprogramma voor mensen met een verstandelijke of een lichamelijke beperking. De trainingen vinden plaats in Sporthal De Kroon (Koningin Wilhelminalaan 11, Deventer).

Aangepast badminton kent verschillende disciplines: zowel voor mensen in een rolstoel als voor mensen met bijvoorbeeld een been- of armprothese. Bij Badminton Club IJsselstad kan iedereen die lekker wil sporten terecht. Eerdere ervaring met badminton is niet nodig.

Somrak Doornebosch en Tom Gerrits Jans (beiden lid van BC IJsselstad) hebben een speciaal programma opgezet voor aangepast badminton. Op de speelavonden zijn er ook verschillende vrijwilligers om de sporters te begeleiden en iedereen op een sportieve manier kennis te laten maken met badminton.

BC IJsselstad werkt samen met het Volkshuis in Deventer en met de Deventer Sportploeg (die beiden hun netwerk inzetten om potentiële sporters te benaderen). Badminton gaat bovendien deel uitmaken van de Sportcarrousel, een samenwerking van verschillende sportverenigingen in Deventer met aanbod voor sporters met een (verstandelijke) beperking. In de Sportcarrousel krijgen sporters de gelegenheid om te kijken welke sport bij ze past.

Op de donderdagen 2 maart en 9 maart is iedereen welkom om met het programma van badminton kennis te maken. Op donderdag 16 maart vindt de officiële, feestelijk aftrap plaats van de nieuwste sport in Deventer die ook toegankelijk is voor mensen met een beperking. Wil je een keer komen kijken of meedoen? Mail naar aangepast@bcijsselstad.nl