SENIOREN + COMPETITIE

B.C. IJsselstad heeft circa 85 seniorleden waarvan ruim 50 leden actief zijn in de competitie, van de 9de tot en met 3de divisie in de bondscompetitie. We hebben momenteel ook 2 herenteams. Seniorleden kunnen vrij spelen, trainen en deelnemen aan competitie en toernooien.

VRIJ SPELEN
Dinsdagavond van 20:10-22:10 uur.

TRAINING
Elke donderdagavond van 19:30-22.30 uur (tot eind mei).

Trainingsgroep senioren B: donderdagavond van 19:30-21:00 uur training door Somrak Doornebosch en Wesley de Caluwé voor competitieteams 4, 5, 6 en reservespelers (nylon) voor deze teams.

Trainingsgroep A: donderdagavond van 21:00-22:30 uur training door Somrak Doornebosch voor competitieteams 1, 2, 3, H1, H2 en reservespelers (veer) voor deze teams.

SPEELDATA
Tijdens feestdagen en in de kerst- en zomervakantie is de sporthal gesloten, zie hiervoor onze agenda.

COMPETITIE
De thuiswedstrijden zijn altijd op donderdagavond van 20:00-22.30 uur of zaterdagmorgen van 10.00-13.00 uur, ook in sporthal De Kroon.
Link naar competitie en teams senioren

TOERNOOIEN
Aan het eind van elk seizoen zijn de clubkampioenschappen. Elk voorjaar organiseert B.C. IJsselstad het Deventer Koekstadtoernooi. In het najaar spelen we het gezelligheidsmixtoernooi. Inschrijving hiervoor is vrijwillig.

COMPETITIE SPELEN
Elk jaar doen jeugdteams en seniorenteams van B.C. IJsselstad mee aan de competitie die door Badminton Nederland wordt georganiseerd. Ons hoogste seniorenteam speelt in de landelijk Carlton Bondscompetitie, de overige teams spelen in verschillende klassen in de Regio Oost competitie. De competitiewedstrijden worden gespeeld vanaf september tot maart. Kijk naar de jeugdteams, seniorenteams en recreantenteams voor speelklassen, spelers en actuele standen van het desbetreffende team.

Vanaf maart is het voor de senioren mogelijk om mee te doen met de voorjaarscompetitie. In de voorjaarscompetitie spelen we alleen dubbel- en mixpartijen, geen enkelpartijen.

Aan het eind van het seizoen ontvangt elk jeugd- en seniorlid via de mail een aanmeldformulier voor het nieuwe competitieseizoen. De technische commissie doet elk seizoen een voorstel voor de nieuwe teams. Dit wordt na de Algemene Ledenvergadering aan de leden voorgelegd en op de website vermeld.

BEKIJK DE INSPIRERENDE RALLY

LAATSTE NIEUWS
Het laatste nieuws betreffende wijzigingen speeldata, aankondigingen toernooien etc of kijk op seniorennieuws op onze website.